Herfst & (een kein beetje) Witte Truffel

We zitten midden in het herfstseizoen maar dat is aan de temperaturen nog niet te merken. Het is nu 1 november en we hebben tot vandaag alleen maar dagen rond de 20 graden geteld. Helaas is het voor de Truffeljagers tot nu toe een mager seizoen. Er is simpelweg te weinig neerslag gevallen om het witte goud goed te laten groeien.

Ook het groeiseizoen voor de wijnstokken was een zorgelijke. Weinig tot geen neerslag en een heet voorjaar leidde tot minder fruit en de kwaliteit valt nog te bezien. Waar we ons wel alvast op kunnen verheugen is het Barolo jaar 2019 wat vanaf januari 2023 op de markt komt. We hebben al het een en ander uit de tank mogen proeven en daar werden we erg enthousiast van!

Ook mogen we een aantal nieuwe wijnhuizen verwelkomen die nu al druppelsgewijs in de webshop verschijnen. Er zal flink war voorraad worden verscheept in november dus houdt de online winkel in de gaten voor nieuwe pareltjes!

Wij zijn hier in afwachting van de wijnreis en bereiden stiekem alweer een beetje onze terugreis voor. Vanaf eind november zullen we de wintermaanden in Nederland doorbrengen. Vergeet niet de aan de mogelijkheid te denken een Barolo Masterclass of wijnproeverij (op locatie) te boeken.

https://barolo.co.nl/pages/barolo-masterclass