CAGLIERO

Prachtig familiebedrijf gelegen even ten zuiden van Barolo. Als je het over authenticiteit hebt dan ben je bij de familie Cagliero aan het juiste adres. De tijd heeft er stil gestaan en dat willen ze ook graag zou houden.
Zoon Stefano bestiert de cantina zoals dat al generaties lang gebeurt, vol passie en hartstocht. Ze produceren dan ook heerlijk eigenzinnige wijnen van een hoge kwaliteit.

Ze maken naast een heleboel andere lekkere wijnen een Barolo Ravera, een Barolo Terlo en een Barolo Ravera Riserva. Met de Ravera hebben we meteen een prijswinnaar te pakken. Een van de fijnste Barolo's die wij elk jaar weer mogen proeven.

Het verhaal gaat dat het uiterst geheime recept van hun Barolo Chinato (een kruidendrank met als hoofdbestandsdeel Barolo) na jaren terug gevonden is op een oude balk op zolder, waar het was opgeschreven door de overgrootmoeder van Stefano. De vrouw die ook naamgever is van de Dolcetto van het huis, Nonna Marcellina.

Cagliero produceert een kleine 50 duizend flessen per jaar en werkt zowel met barrique als tonneaux maar maakt voor de Barolo lijn gebruik van grote houten vaten voor de rijping.

Opmerkelijk; Voor hun Barbera maken ze gebruik van green pruning en hun Langhe Bianco is een voortreffelijke blend van Arneis, Favorita en Sauvignon.

Ga naar de wijnen van Cagliero

Cagliero, Stefano