RINALDI FRANCESCO

Francesco Rinaldi Barolo


Het super traditionele wijnhuis Francesco Rinaldi e Figli is een van de grotere namen in de Piemontese wijnwereld. Gelegen in Barolo zelf, heeft het landgoed een lange en illustere geschiedenis in de regio. Het werd opgericht in 1870, toen Francesco Rinaldi een wijngaard en een huis in Barolo erfde. Francesco was de neef van Giuseppe Rinaldi, beide wijnhuizen bestaan nog steeds naast elkaar en hebben ook beide de unieke, traditionele stijl van Barolo hoog gehouden, net als andere grote traditionele huizen zoals Bartolo Mascarello en Bruno Giacosa.

Honderdvijftig jaar vooruit in de tijd worden veel van dezelfde technieken nog steeds gebruikt door de familie Rinaldi. Het huis wordt heden ten dage gerund door de zussen Paola en Piera Rinaldi en ook zij maken nog steeds de meest mooie wijnen binnen de grote tradities van Barolo, lange maceraties en rijpen in grote gebruikte Slavonische eiken botte.
De Rinaldi's bezitten wijngaarden op twee van de meest iconische cru's namelijk Brunate (2 hectare) op de grens van La Morra en Barolo en Cannubi (2,4 hectare) rondom de traditionele cantina van de Rinaldi's. Cannubi, de beroemdste en meest historische wijngaard van Barolo en misschien wel van heel Italië!

Ga naar de wijnen van Francesco Rinaldi

Francesco Rinaldi