EVENEMENTEN

Alba Witte Truffel Feest

Herfst in Alba betekent maar één ding; Festa del Tartufo Bianco! Van 9 oktober tot 5 december 2021 vinden er weer talloze festiviteiten plaats in de hoofdstad van de Langhe. Waarbij het witte goud centraal zal staan.

witte truffel alba

Alba Music Festival

Italië & VS - Alba Music Festival 18e editie is dit jaar verplaatst van mei naar juni. Het festival begint op vrijdag 18 juni in het Ferrero Foundation Auditorium, de gebruikelijke prestigieuze locatie van de inauguratie en gaat door tot 27 juni met geweldige orkestprogramma's, kamermuziek, recitals, masterclasses en evenementen.

 

BAROLO is "wijnstad" 2021!

Het programma van Barolo, dat verschillende evenementen, tentoonstellingen, seminars, kunstinstallaties en nog veel meer omvat, werd ontwikkeld door de gemeente in samenwerking met de "Barolo & Castle Fondation". "Barolo & Castle Fondation" en het "Vimu-museo del vino di Barolo" zijn de organen die toezicht zullen houden op een hele reeks initiatieven die zullen worden georganiseerd door lokale autoriteiten en instellingen.

Als de gezondheidssituatie het toelaat, worden er natuurlijk ook geweldige wijnproeverijen aangeboden. Bij deze gelegenheid verklaarde de burgemeester van Barolo Renata Bianco: “We zijn erg blij dat onze inspanningen om de gemeente en onze regio erbij te betrekken ervoor zijn beloond. 2020 was een heel moeilijk jaar en we hopen dat dit initiatief een boodschap van hoop en een herstart zal zijn ”.

Wine Cities vertegenwoordigen een netwerk van gemeenten, provincies, wijnroutes, parken en berggemeenschappen die verbonden zijn met de wijnproductie. Het idee is om een ​​ideale reisroute te vormen die het Italië doorkruist van historische dorpen, kunststeden en landschappen die een enologische en gastronomische geschiedenis te vertellen hebben.

Barolo

 

 

 

 

 

 

Fiera del Tartufo Bianco - Alba

Ook dit jaar natuurlijk weer de festiviteiten rondom het witte goud van Alba, de truffel! Van 10 okotber tot 8 december zal Alba en omstreken in het teken staan van deze zeldzame lekkernij.

Fiesta del Tartufo Bianco

Monforte Jazz

Ieder jaar wordt er in Monforte tijdens de zomerweekenden een aantal Jazz optredens georganiseerd. Op een superlocatie, namelijk het amfitheater in het hoge gedeelte van Monforte. Voor het programma en de exacte data kijk op:

MonfortinJazz