WIJ ZIJN BAROLO & CO

Nicolaas Barolo Wijn

 

Wij zijn Nicolaas en Esmaralda en wonen een groot deel van het jaar tussen de bevriende wijnboeren in Serralunga d'Alba, één van de elf Barolo dorpen.

Onze historie

In 2010 raakten wij op slag verliefd op dit prachtige wijngebied in Noord Italië. Twee jaar later bezaten we er een hotel en vanaf 2015 zijn we de mooiste plaatselijke wijnen gaan importeren. In 2016 hebben we ons hotel gesloten, een authentiek Piemontees boerderijhuis met uitzicht over de wijngaarden gekocht en zijn we ons volledig gaan focussen op de in- en verkoop van wijn uit Piemonte. Door hier te leven is er een natuurlijke selectie ontstaan aan wijnmakers en wijnen waar wij al jaren van mogen genieten en welke nu ook voor jullie beschikbaar zijn via onze webwinkel.

Barolo & Co

De naam Barolo behoeft geen uitleg. De Koning onder de wijnen heeft zijn naam al lang geleden eer aan gedaan en zal dat tot in lengte der dagen blijven doen. Hoogstwaarschijnlijk in alle facetten de meeste nobele wijn ter wereld.

Het gedeelte Co staat voor de gepassioneerde wijnboeren waar wij mee werken, de reizen die we organiseren, de liefhebbers in Nederland, voor onze clubleden, voor Gabrielle (onze eigen persoonlijke Barolo ambassadrice) en voor alle andere geweldige wijnen die hier naast Barolo geproduceerd worden, waarbij naast Dolcetto, Barbera, Freisa, Arneis en Nascetta natuurlijk BarbaresCO niet onvermeld mag blijven, de wijn die naast Barolo onlosmakelijk verbonden is met deze koninklijke wijnstreek vol met Nebbiolo wijnstokken!

Wat doen wij?

Genieten! ... en om ook jullie te laten genieten hebben wij een prachtige webwinkel ingericht met de meest fantastische wijnen uit de Barolo streek.

Daarnaast kunt u bij ons terecht als u zelf naar dit prachtige wijngebied wilt reizen, zowel in groepsverband als op eigen initiatief. We kunnen u informeren omtrent slaapgelegenheden en restaurants en natuurlijk over bij welke wijnboeren u moet zijn!

Wat wij ook enorm leuk vinden om te doen is onze wijnen aan jullie te laten proeven daar waar ze geboren worden! Gewoon op ons terras met uitzicht over de wijnheuvels. Ben je in Piemonte en wil je een proeverij beleven die je je hele leven niet meer zult vergeten. Bel, app of mail ons!

Wij leven al 10 jaar als God in Piemonte en steken ons enthousiasme hierover liever niet onder stoelen of banken. Wij zijn echt de grootste fan van het Barolo wijngebied. In dit magische heuvellandschap wisselen wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, en kastelen elkaar af. Wie zou hier nou niet willen wonen?

Eigen import

Wij importeren alleen wijnen waar we in al die jaren verliefd op zijn geworden en bedienen zowel particuliere klanten als horeca. Het feit dat wij hier ook daadwerkelijk wonen geeft ons in vele gevallen net even dat beetje voordeel boven een willekeurige andere importeur. Ook hebben wij de mogelijkheid iedere jaargang bij al onze wijnboeren proeven en weten dus to in de puntjes wat we verkopen.

Al onze wijnen zijn eigen import en wij focussen ons op kleine tot middelgrote kwaliteitshuizen welke in Nederland niet of bijna niet aanwezig zijn. Met andere woorden, als u op zoek bent naar de mooiste wijnen uit Piemonte dan zit u goed bij ons!

Barolo & Co WIJNCLUB

Onze wijnclub leden ontvangen 4 x per jaar een e-mail waarin wij een zestal door ons geselecteerde wijnen aanbieden tegen een eerlijke prijs. Deze wijnen worden rechtstreeks vanaf de wijnboer aan onze leden geleverd.

Daarnaast worden de leden 1 à 2 x per jaar uitgenodigd voor een grote palletverkoop waarbij wederom een aantal door ons vooraf geselecteerde wijnen rechtstreeks vanaf de wijnboer tegen zeer lage prijzen worden aangeboden.

Alsof dat nog niet genoeg is worden onze leden als eerste op de hoogte gesteld van al het nieuws uit Piemonte!

Barolo wijnreizen

Naast de verkoop van wijn organiseren wij in samenwerking met Gabrielle Salvatore en Style in Travel reisbureau (aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds) wijnreizen naar de Barolo streek. Deze 4-daagse wijnreizen zijn voor ons een prachtige gelegenheid ons enthousiasme en onze kennis over de streek en de wijn over te brengen op nieuwe Nederlandse liefhebbers. Tijdens deze dagen bezoeken we diverse wijnboeren, restaurants, middeleeuwse dorpjes en andere bezienswaardigheden, de uitgelezen kans om dit prachtige wijngebied beter te leren kennen aan de hand van een tweetal experts.

Wil je liever niet in groepsverband reizen maar  zelf beslissen waar, met wie, wat en wanneer, dat kan natuurlijk ook! Van een enkele proeverij tot een volledige reis, stuur ons je wensenlijstje en we gaan voor je aan de slag.

 

Graag tot ziens in Piemonte!

 Ons landhuis in Piemonte

Ons Piemontese landhuis in Serralunga d'Alba

Proeven bij Oreste met Clemente
Proeven met Clemente van wijnhuis Stefano Oreste in Perno

Nicolaas en Massimo Benevelli bij zijn wijngaard Le Coste di Monforte

Nadia Curto
Uit de tank proeven bij Nadia Curto

Serralunga d'Alba Barolo dorp
Ons thuis in Piemonte, Serralunga d'Alba

Tiole
Stilleven Cascina Tiole

Vigna Rionda
Ondergaande zon boven Vigna Rionda