ORESTE STEFANO

Oreste Stefano


Klein maar fijn gaat zeker op voor dit fantastische familiebedrijfje uit de Langhe. Nabij Monforte in het gehucht Perno gelegen cantina welke de heerlijkste wijnen produceren. Een luttele 12 duizend flessen produceren ze jaarlijks en elke fles is een voltreffer.
Na het overlijden van haar vader Stefano heeft dochter Chiara samen met haar man Clemente gebouwd aan een klein maar kwalitatief hoogstaand arsenaal aan traditionele Piemontese wijnen. Barolo, Nebbiolo, Barbera en Arneis. Wijnbouw zoals die in Piemonte al eeuwenlang bedreven wordt, onbekende kleine familiebedrijfjes met juwelen van wijnen.

Vanzelfsprekend werken ze op de traditionele manier. Dat wil zeggen dat de bewaarwijnen gerijpt worden op grote houten vaten (botte) na een lange spontane fermentatie. Naast dat het de wijnen ten goede kwam werd dit vroeger puur gedaan om de andere gewassen te oogsten in de periode dat de Nebbiolo aan het fermenteren was. De geschiedenis herhaalt zich in dit geval omdat nadat de druiven van het land zijn gehaald, de beide gepassioneerde wijnmakers naar het zuiden van Italië vertrekken om aldaar de olijven te oogsten van de olijfbomen-gaard van Clemente, die zijn roots in het zuiden van Italië heeft liggen.
Puur, echt en heerlijk!

Ga naar de wijnen van Oreste Stefano

Stefano Oreste